Lyxa till det Belana med baconinlindat kycklingbröst, ansjovis, vitlökskryddad vitkål och majskräm
Belana med baconinlindat kycklingbröst, ansjovis, vitlökskryddad vitkål och majskräm
Ingredienser
  • 4 st kycklingbröst
  • 8 skivor bacon
  • ett knippe timjan
  • smör
  • japansk soja
  • honung
  • 4 majskolvar
  • 5 skalade potatis Belana, skurna i bitar
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • förvälld, delad brysselkål
  • förvälld grönkål
  • 5 st ansjovisfiléer + 2-3 msk spad
  • 2 st pressade vitlöksklyftor

Belana med baconinlindat kycklingbröst, ansjovis, vitlökskryddad vitkål och majskräm

Rikard Nilsson recept
Lägg färsk timjan i en ugnsfast form.
Linda baconskivorna kring kycklingbrösten.
Lägg brösten på timjan-bädden.
Smält smör med honung och soja och pensla kycklingbrösten med detta.
Stek i 175-gradig varm ugn och ös över av skyn då och då.

Skär av majskornen från kolven och koka dem med mjölken och grädden i ca 15 min.
Koka potatisen i en annan kastrull.
Mixa majsblandningen i mixer och sila den genom en finmaskig sil.
Pressa potatisen och blanda den med majskrämen. Montera i ett par klickar smör och krydda den med salt, nymalen vitpeppar och en gnutta socker.

Fräs upp kålen i olivolja och tillsätt den pressade vitlöken.
Krydda försiktigt med salt.
Tillsätt ansjovisen och lite nymalen vitpeppar.
Lägg upp kålen och potatisen i mitten på tallriken.
Lägg därpå en bit kycklingbröst.
Slå på lite av skyn och slingra allra sist majscrèmen runtomkring. Garnera med en timjankvist.
Lycka till!

Tipsa andra om receptet
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Dela på Google+