Lättlagat Långås potatismos
Långås potatismos
Ingredienser
  • 12 st potatisar, medelstora och mjöliga, gärna King Edvard
  • 3 dl mjölk (3 %)
  • 1 dl grädde
  • 200 g osaltat smör
  • salt & nymalen vitpeppar från kvar
  • Eventuellt riven muskot om så önskas
Gott att äta till
  • Korv
  • Köttbullar
  • Fisk
  • Nöt
  • Fläsk
  • Grönsaker och stekt/grillad svamp med örter

Långås potatismos


Skala och dela potatisen i mindre bitar.
Koka i en stor kastrull vatten tills potatisarna är mjuka.
Häll av vattnet och låt dem "ånga av sig".
Tryck potatisarna genom en potatispress.
Värm gärna mjölken och grädden något i en kastrull eller i mikrovågsugnen.
Rör sedan i mjölken och smöret med en slev och smaka av med salt, peppar och lite nyriven muskot.
Vispa moset med en kraftig ballongvisp eller rör med en slev.
Muskoten är ej nödvändig men väl så god att krydda med.
Lycka till!

Tipsa andra om receptet
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Dela på Google+