Lyxa till det Mandelpotatiscréme med olivolja, sparris och panchetta
Mandelpotatiscréme med olivolja, sparris och panchetta
Ingredienser
  • 300 g mandelpotatis
  • 1 dl mjölk
  • 90 g olivolja
  • 1 msk svenskt smör
  • Salt & Nymalen vitpeppar från kvarn
  • 100 g Panchetta (Italienskt saltat sidfläsk) tunt skivad.
  • En bunt grön sparris

Lag till inkokning av sparris

  • 4 msk ättika (12%)
  • 2 dl vatten
  • 4 msk socker
  • 2 krm torkad röd hibiscusblomma

Mandelpotatiscréme med olivolja, sparris och panchetta

Rikard Nilsson recept
Koka potatisen mjuk och pressa den. Tillsätt smör och mjölk, mixa den i en foodprocessor och tillsätt olivoljan (kör den inte för länge, för då blir det tapetklister) om och smaka av med salt & nymalen vitpeppar.

Om crémen blir för stabbig, tillsätt lite mer olivolja. Skala sparrisen. Kok upp lagen till sparrisstjälkarna. Skär av topparna på sparrisen och förväll i saltat vatten, kyl.

Skär stjälkarna i bitar och kok in dem i lagen tills de blir mjuka, kyl. Skär fläsket i tunna skivor. Lägg upp det vackert och garnera med lite olivolja och någon ört.
Lycka till!

Tipsa andra om receptet
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Dela på Google+