Lyxa till det Potatissallad med svenska insjökräftor och krondill
Potatissallad med svenska insjökräftor och krondill
Ingredienser
  • 12 kräftstjärtar
  • 1 kg Belana
  • Dill
  • 1 purjolök
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ -1 msk fransk senap

Dillolja till lagom dillsmak och färg erhålls.

  • salt och nymalen svartpeppar
  • bladpersilja

Dillolja

  • 100 g el en bunt dill
  • 1 bunt krondill, bara kronorna
  • 4 dl solrosolja

Potatissallad med svenska insjökräftor och krondill

Rikard Nilsson recept
Borsta potatisen och koka den. Låt svalna. Skär i klyftor.
Strimla purjolöken tunt. Blanda majonnäs, gräddfil, senap i en skål.
Smaka av med salt och vitpeppar och dilloljan.
Vänd sedan i potatisen och purjolöken.
Strö finskuren dill och bladpersilja över.
Avsluta med att strö stjärtarna över salladen.

Dilloljan
Värm oljan till ca 60°, kontrollera med termometer. Lägg dillen i en mixer, häll på den varma oljan och kör, tills den blivit finfördelad och alldeles grön. Sila av genom en silduk eller ett filter. Börja med en låg hastighet att mixa och öka sedan till högsta.
Lycka till!

Tipsa andra om receptet
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Dela på Google+