Lättlagat Rostade rotfrukter
Rostade rotfrukter
Ingredienser
  • 350 g Antonia skuren i bitar
  • 150 g rotselleri skuren i bitar
  • 150 g morot skuren i bitar
  • 150 g persiljerot skuren i bitar
  • 150 g palsternacka skuren i bitar
  • 10 hela skalade vitlöksklyftor
  • 10 pärllökar
  • Olivolja
Gott att äta till
  • Korv
  • Nöt
  • Fläsk
  • Vilt
  • Sojakorv
  • Stekt ägg

Rostade rotfrukter

Rikard Nilsson recept
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj, ansa och skala alla grönsakerna.
Skär rotfrukterna i "udda" former på så sätt blir det lite mer spännande.
Stek rotfrukterna och löken i olivolja tills de får gyllene färg.
Baka dem klara i ugn, 180 grader ca 20 min.
Lägg i ett par kvistar rosmarin när det återstår fem minuter och vänd runt allt strax innan servering. Dofter av sällan skådat slag uppstår då.
Krydda med salt och nymalen vitpeppar från kvarn.
Lycka till!

Tipsa andra om receptet
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Dela på Google+