Att bjuda på Skinkfilé med rotfrukter
Skinkfilé med rotfrukter
Ingredienser
  • Skinkfilé ca 1,5 kg
  • 500 g Små runda fina färskpotatisar

Sås

  • 2 msk smör
  • 3 finskurna schalottenlökar
  • 4 dl kyckling buljong
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 hackade vitlökar
  • 2 st ansjovis filéer
  • salt och nymalen vitpeppar från kvarn 
  • en nypa socker
  • 8 gröna sparrisar
  • 2 palsternackor
  • 4 svartrötter

Skinkfilé med rotfrukter

Rikard Nilsson recept
Sätt ugnen på 150 grader. Skala och ansa grönsakerna.
Fräs vitlöken i smöret tills det blir gyllene.
Tillsätt den finskurna schalottenlöken och sautera ca 5 min.
Tillsätt därefter buljongerna och grädden och kok ihop till simmig konsistens.
Smaka av med ansjovisen och salt och peppar.
Varmhåll!
 

Skinkfiléen
Bryn skinkfilén i smör och stek klart i ugnen till 60 grader i kärntemperatur.
Lägg i folie och låt vila ca 15 min.
Dela palsternacka och svartroten i samma storlek som sparrisen.
Börja med att råsteka palsternackan och svartroten mjuka på medelvärme.
Tillsätt därefter sparrisen och stek dem klara.
Tillsätt lite soltorkade tomater i slutet innan servering.
 

Potatisen
Tvätta färskpotatisen och stek den i hälften smör och hälften olja.


Lägg upp allt som på bilden.
Garnera gärna med rikligt med färska örter.
Lycka till!

Tipsa andra om receptet
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Dela på Google+