Lättlagat Långås Lerpotta
Långås Lerpotta
Ingredienser
  • 400g kokt kall potatis
  • 1 burk matjessill
  • 2 hårdkokta, hackade ägg
  • 1 knippe finskuren dill
  • 1 knippe finskuren persilja
  • 0,5 dl finskuren purjolök
  • 1 knippe finskuren gräslök
  • ½ finskuren rödlök
Gott att äta till
  • Knäckebröd
  • Gräddfil

Långås Lerpotta

Värm ugnen till 175 grader.
Skiva potatisen och lägg I botten på formarna.
Lägg på sillfiléerna.
Strö sedan lite av alla de finskurna örterna och grönsakerna samt ägget över varje portion.
Sätt in formarna i ca 10 minuter i ugnen.
Bryn smöret så det blir gyllene i färgen och slå varmt smör över varje portion så att det riktigt fräser och sprakar.
Dra slutligen några varv med Vitpepparkvarnen.
Lycka till!

Tipsa andra om receptet
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest Dela på Google+