Lager och produktion

I Halland har det funnits tradition att odla potatis sedan lång tid tillbaka. Därför är det kanske inte så konstigt att Långås Potatis & Rotfrukter ligger i Halland.

Själva potatisverksamheten i Långås startades upp på 1940-talet men 1974 köptes det upp av Lantmännens Försäljnings AB Solanum Kävlinge. Företaget Långås potatis bildades inte förrän 1994 då Lantmännen avvecklade sina anläggningar och erbjöd de lokala odlarna att ta över verksamheten.

Eftersom potatisodlingen i Långås med omnejd var omfattande, bestämde sig ett femtiotal odlare att bilda bolag och det blev Solanum Långås AB och då köptes även den anläggningen som används än idag. 2009 fick företaget det namn som de heter idag Långås Potatis och Rotfrukter AB.

I dag är Långås fortfarande ägt av oss odlare, vilket ger dig som konsument en närhet till de som odlat din produkt. Du kan även som konsument när du köper potatis från Långås ta reda på vem som odlat just din potatis. På varje potatispåse finns det en odlarkod och genom att gå till "Våra odlare" här på hemsidan kan du få ytterligare information om den bonden.

Läs mer om våra odlare och odlarkoder